Spanska vinregionen Ribera del Duero på S'Vinbar i Århus


Client: Ribera del Duero

01 | Challenge

De flesta evenemang och vinprovningar i Danmark tenderar att hållas i Köpenhamnsområdet, eftersom de flesta yrkesverksamma är etablerade här.

Det finns dock många restauranger i Århusområdet och vinimportörer i Jylland som vi inte når. De tenderar att känna sig bortglömda av många vinregioner och vinländer, så hur kan vi få dem att känna sig sedda och uppskattade?

02 | Solution

Utmaningen var att hitta en plats som var så pass lockande att yrkesverksamma skulle vilja delta i evenemanget. Den perfekta platsen fann vi ut att vara vinbaren S’vinbar med Sabina Sunne som ägare. Vinbaren är känd för sina intressanta viner och sin mycket kompetenta personal. S'vinbar har också många stamkunder med stort vinintresse. Vi ökade chansen att få fler professionella vinkännare att komma genom att bjuda in vinutbildaren och författaren René Langdahl Jørgensen, den mest vinkunniga personen i Danmark.

Vi höll i ett seminarium för yrkesverksamma; sommelierer, skribenter, bloggare, importörer och distributörer, med provsmakning av åtta viner och plockmat.

På kvällen samma dag, anordnade vi en provning och middag för S’vinbars stamkunder. 

03 | Result

Det hela resulterade i ett mycket välbesökt och populärt seminarium och provsmakning, både för proffs och konsumenter. Biljetterna till bägge events sålde slut på en dag!

Seminariet och provsmakningen genererade också synlighet på sociala medier i form av ett flertal inlägg från de deltagande.

”Efter flera års samarbete med ESK vill jag lyfta fram den goda kunskap de besitter om vinsektorn, däribland handel, sommelierer, media och influencers. Samt de effektiva åtgärder och aktiviteter som vi har utvecklat tillsammans i Danmark – allt tack vare deras strategiska vision och höga nivå av professionalism och engagemang.”

– Pablo Baquera Peironcely, Director de Marketing, Consejo Ribera del Duero.

Interested in this case?

Peter Esper Larsen
Head of Food & Wine in Denmark

+45 (0)24 615 903
pel@ehrenbergsoerensen.com