Ny internationell styrelse till EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation


torsdag, 6 februari 2020

Den tysk-skandinaviska byrån EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation har utsett en internationell rådgivande styrelse. Anne-Sophie Hottiaux, Jørgen Jensen och Joakim Ollén kommer att komplettera byråns ledning med deras omfattande yrkeserfarenhet inom byråns fokusbranscher och marknadsområden.

– Sedan byrån grundades 1993 har vi lyckats etablera EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation som en kompetent specialist inom områdena transport, turism och mat & vin i Sverige, Danmark och Tyskland. Nu tar vi en dos av vår egen medicin och gör utrymme för seniora experter att se över vår verksamhet och skapa insikter kring byråns framtida mål, säger Magnus Ehrenberg, Grundare och Styrelseordförande av EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation

Boendes i Tyskland är franskfödda Anne-Sophie Hottiaux direktör för global affärsutveckling på den specialiserade och globala kommunikationsbyrån Sopexa. Med lång erfarenhet från byråbranschen har hon mycket god kunskap om internationell varumärkesaktivering inom livsmedelssektorn.

Som före detta styrelseledamot i färjeföretagen Færgen och Scandlines bidrar Jørgen Jensen med djup kunskap om transport- och turismområdet. I egenskap av gränsöverskridande chef har Jørgen en mycket god kännedom om marknaderna i Danmark och Tyskland.

Den tredje externa ledamoten i den rådgivande styrelsen är Joakim Ollén, som bland annat är VD för KunskapsPorten AB. Joakim har en lång politisk bakgrund och har varit såväl ledamot av Sveriges Riksdag som Kommunstyrelsens Ordförande i Malmö. Denna bakgrund ger honom bred och djup erfarenhet av ledarskap och politik, vilket kommer vara till stor nytta i den nya styrelsens arbete.

­­­­

– Anne-Sophie Hottiaux, Jørgen Jensen och Joakim Ollén förkroppsligar våra kärnmarknader och fokusindustrier, så vi är mycket glada över att ha dem ombord. Vi har en tydlig ambition att stärka vår position som betrodda rådgivare inom områdena transport, turism och mat & vin i Skandinavien och Tyskland – och den nybildade rådgivande styrelsen ger oss nya strategiska perspektiv för att hjälpa oss att ta nästa steg i vår resa, säger Allan Sonne Sørensen, Partner och VD för EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation.

Från vänster: Joakim Ollén, Allan Sonne Sørensen, Jørgen Jensen, Anne-Sophie Hottiaux och Magnus Ehrenberg

 

Interested in the news?