Nyheter & tankar


Här kan du läsa de senaste nyheterna från vår värld och våra tankar om den senaste utvecklingen. Vill du vara bland de första att ta del av vad som är nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på hemsidan för att få våra nyheter levererat direkt till din inkorg eller följ oss på sociala medier.

Vad kan Folkemødet göra för mig?


fredag, 5 september 2014

Vad kan Folkemødet göra för mig? Detta var utgångspunkten för gå-hem-mötet som hölls på EHRENBERG Kommunikations kontor på Nyhavn i Köpenhamn igår. Företag, organisationer och kommuner bjöds in för att höra mer om vad de kunde åstadkomma genom att finns på plats på nästa års Folkemødet, Danmarks motsvarighet till Almedalsveckan.
 
Bland gårdagens talare fanns bland annat före detta ministern Bertel Haarder, Jörgen Jensen, kommersiell direktör för rederiet Færgen samt Henriette Kjær, tidigare minister och nu seniorkonsult på EHRENBERG Kommunikation.
 
Den tidigare ministern och Folketingsmedlemmen Bertel Haarder, som brukar omnämnas som “Folkemødets fader”, talade om bakgrunden till Folkemødet och om hur han som politiker har relevant erfarenhet av att nätverka och skapa synergier mellan politiker, företag, organisationer och allmänheten.
 
Komersiell direktör för Færgen, Jørgen Jensen, berättade att de som företag har varit med på Folkemødet sedan dess start i 2011, vilket innebar att han kunde berätta om vilka fördelar det har gett att finns representerade på Folkemødet.
 
"Vi kan segla, och det är vi bra på, men vi måste också erkänna att Folkemødet är ett annorlunda scen än den vi normalt brukar befinna oss på. Därför är det nödvändigt för oss att få rätt hjälp för att nå ut på Folkemødet. Det är viktigt att finna rätt forum för att kunna förmedla våra budskap och även nå ut till rätt personer".
 
Færgen har tagit hjälp av och samarbetat med EHRENBERG kommunikation under alla fyra för att planera inför den politiska festivalen.
 
Henriette Kjær på EHRENBERG Kommunikation gav en inblick i hur EHRENBERG Kommunikation hjälper organisationer att synas och höras bland landets främsta politiker och beslutsfattare. Sist - men inte minst - gav Allan Sonne Sørensen, partner på EHRENBERG, tio skarpa budord till hur man slår igenom på Folkemødet 2015.
 
De råd som gavs till dagens deltagare var tydliga:
 
"Kom över till Folkemødet, använd Folkemødet - och börja planera inför Folkemødet i god tid"

Interested in the news?

Load more opinions