Nyheter & Tankar


Här kan du läsa de senaste nyheterna från vår värld och våra tankar om den senaste utvecklingen. Vill du vara bland de första att ta del av vad som är nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på hemsidan för att få våra nyheter levererat direkt till din inkorg eller följ oss på sociala medier.

Storsatsar i Hamburg


fredag, 25 april 2014

I september slår Stenströms nya flagship Store upp portarna i centrala Hamburg. De finns sedan tidigare representerade hos ett fåtal utvalda modevaruhus, men inte med egna butiker.  Handelskammarens representant i Tyskland, EHRENBERG Kommunikation har varit med på hela resan.

- Det är första flaggskeppsbutiken utanför Skandinavien för Stenströms del, så det är en stor satsning. Vi har varit involverade i snart två år och varit behjälpliga i allt från strategi, hitta lokal, hyresförhandlingar, kontakt med myndigheter och liknande. Just nu håller vi på att anställa medarbetare, berättar VD Magnus Ehrenberg.

Stenströms fastnade för den gamla kejserliga posten mitt i centrala Hamburg.

- Läget är ypperligt, arkitekturen fantastisk och staden är minst sagt köpstark. Här bor flest miljonärer i Europa. Dessutom mycket modeintresserade, intygar Magnus Ehrenberg, som är svensk men sedan många år boende och verksam i landet.

Stenströms är välkända för sina skjortor och blusar i hög kvalitet för såväl herr som dam. Företaget, som har huvudkontor i Helsingborg, är sedan länge verksam på den internationella marknaden och firar i år dessutom 115-årsjubileum. EHRENBERG Kommunikation är verksamma inom PR, kommunikation och public affairs och är även Handelskammarens samarbetspartner i Tyskland. Alla medlemsföretag har rätt till en kortare inledande rådgivning om marknadsutveckling i Tyskland med EHRENBERG Kommunikation. Denna är gratis och ingår i medlemskapet.

- Vi håller även i invigningen av butiken och all PR i samband med detta. Alla ska och vill kanske inte öppna flaggskeppsbutiker i Tyskland, men den bredd som uppdraget inneburit påvisar den kompetens vi besitter. Jag och mina medarbetare hjälper gärna Handelskammarens medlemmar när det gäller uppdrag i Tyskland. Kontakta mig så kan vi tala om saken.

Se artikeln i sin helhet här

Interested in the news?

Tankar

Who will replace Merkel and which path will Germany take? The German Super Election Year has just started!

Read on

We long to travel and we will again, but what has changed?

Read on

How to succeed on social media

Read on

How to work with influencer marketing

Read on

Fehmarn Bält-förbindelsen hotar den skånska självständigheten

Read on

Four more years? An analysis of the German elections

Read on

7 tips when reaching out to media

Read on

Folkemødet och Almedalen - faller äpplet långt från trädet?

Read on

Stupidity Knows No Boundaries

Read on

"Vad hände? Hur kunde Merkels CDU gå så kraftig fram?"

Read on

Load more opinions