Nyheter & tankar


Här kan du läsa de senaste nyheterna från vår värld och våra tankar om den senaste utvecklingen. Vill du vara bland de första att ta del av vad som är nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på hemsidan för att få våra nyheter levererat direkt till din inkorg eller följ oss på sociala medier.

Public Affairs Nyhetsbrev - Juni 2014


torsdag, 19 juni 2014

EHRENBERG Kommunikation på Folkemødet 2014 

EHRENBERG Kommunikation deltog för fjärde året i rad i den politiska festivalen Folkemødet från den 12-15 juni på ön Bornholm. Folkemødet är en årlig sammankomst för politiker, organisationer, företag och allmänheten och i år deltog inte mindre än 87 000 människor. Sedan starten 2011 har festivalen vuxit storartat och bortsett från Christiansborg, den danska Riksdagen, är Folkemødet den viktigaste politiska plattformen i Danmark. EHRENBERG Kommunikation fanns representerade i två tält och en båt där diverse seminarier, mingel och debatter hölls under fyra dagar. 
 
Under dagarna fick vi besök av ett stort antal politiker som stannade förbi för att nätverka i vårt tält, bland annat Region Skånes ordförande Pia Kinhult, EUs klimatkommissionär Connie Hedegaard och den danska statsministern Helle Thorning-Schmidt (S).

EHRENBERG Kommunikation hade för första gången förutom seminarier och debatter även mingel, inspirerade av liknande arrangemang under Almedalsveckan. Mingel är event där kollegor, företag, politiker och andra intressenter inom branschen nätverkar under informella förhållanden. Våra mingel blev en stor succé och är definitivt här för att stanna. 

Ytterligare ett tillskott i utbudet var ”Den varma stolen”. Konceptet var enkelt: En känd personlighet placerades i en stol och svarade på frågor från publiken. Alla frågor samlades in i en svart hatt för att sedan plockas och läsas upp av moderatorn som ”grillade” personen i den varma stolen. EUs klimatkommissionär Connie Hedegaard var en av deltagarna i den varma stolen. Hon svarade på allt från frågor kring EMS-fordon till hur framtiden ser ut för EU Kommissionen. 

EHRENBERG Kommunikation skulle vilja tacka alla för ett underbart Folkemødet 2014. Vi ser redan fram emot nästa år och hoppas få se er där!

Interested in the news?

Tankar

Who will replace Merkel and which path will Germany take? The German Super Election Year has just started!

Read on

We long to travel and we will again, but what has changed?

Read on

How to succeed on social media

Read on

How to work with influencer marketing

Read on

Fehmarn Bält-förbindelsen hotar den skånska självständigheten

Read on

Four more years? An analysis of the German elections

Read on

7 tips when reaching out to media

Read on

Folkemødet och Almedalen - faller äpplet långt från trädet?

Read on

Stupidity Knows No Boundaries

Read on

"Vad hände? Hur kunde Merkels CDU gå så kraftig fram?"

Read on

Load more opinions