Nyheter & tankar


Här kan du läsa de senaste nyheterna från vår värld och våra tankar om den senaste utvecklingen. Vill du vara bland de första att ta del av vad som är nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på hemsidan för att få våra nyheter levererat direkt till din inkorg eller följ oss på sociala medier.

Politisk festival på Bornholm


onsdag, 4 juni 2014

Debattartikel i Ystads Allehanda 4/6-2014

TEXT: Magnus Ehrenberg, Grundare & VD, EHRENBERG Kommunikation

Danmarks motsvarighet till Almedalsveckan heter Folkemødet, och hålls varje år på Bornholm. En politisk festival som för politiker, organisationer och företag baserade i Skåne borde vara minst lika intressant som Almedalsveckan. Precis som under Almedalsveckan möts politiker, medborgare, organisationer och företag under informella omständigheter på Folkemødet, som i år arrangeras mellan den 12 och 15 juni. På Folkemødet möter de danska politikerna mängder av föreningar, intresseorganisationer, företag och naturligtvis även allmänheten på Folkemødet.

För årets upplaga är det redan 2 000 evenemang inplanerade i form av bland annat debatter, samtal och mingel. En snabb titt på programmet för årets Folkemødet avslöjar att flertalet av evenemangen behandlar ämnen som påverkar hela Öresundsregionen. Med andra ord: Folkemødet är inte bara Danmarks, utan hela Öresundsregionens politiska festival.

Vårt till synes lilla grannland är trots allt vår fjärde största handelspartner. Det är därför relevant för Sverige att tätt följa den politiska utvecklingen i Danmark.

 

 

 

Folkemødet har också en stor kommersiell potential. 60 000 besökare innebär nämligen 60 000 potentiella kunder, något som svenska företag i hög grad skulle kunna dra nytta av genom att delta på Folkemødet.

Ur ett skånskt perspektiv är Folkemødet framförallt viktigt på grund av de gemensamma intressen som Danmark och Sverige har kring utvecklingen av Öresundsregionen.

Även om danskarna och svenskarna nu i allt större utsträckning både bor och arbetar över landsgränserna, finns det fortfarande stora möjligheter för att utveckla en mer samhörig arbetsmarknad och utveckla samarbetet inom områden som utbildning, forskning och näringsliv i regionen.

Fler och fler svenska organisationer har insett fördelarna med att vara delaktiga på Folkemødet, men ännu är det inte lika självklart för dem att besöka Folkemødet som Almedalsveckan. Folkemødet bör prioriteras lika högt som Almedalsveckan, framför allt av företag och organisationer i Skåne, då det är på Folkemødet som utvecklingen av Öresundsregionen verkligen står på agendan.

Interested in the news?

Tankar

Who will replace Merkel and which path will Germany take? The German Super Election Year has just started!

Read on

We long to travel and we will again, but what has changed?

Read on

How to succeed on social media

Read on

How to work with influencer marketing

Read on

Fehmarn Bält-förbindelsen hotar den skånska självständigheten

Read on

Four more years? An analysis of the German elections

Read on

7 tips when reaching out to media

Read on

Folkemødet och Almedalen - faller äpplet långt från trädet?

Read on

Stupidity Knows No Boundaries

Read on

"Vad hände? Hur kunde Merkels CDU gå så kraftig fram?"

Read on

Load more opinions