Nyheter & tankar


Här kan du läsa de senaste nyheterna från vår värld och våra tankar om den senaste utvecklingen. Vill du vara bland de första att ta del av vad som är nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på hemsidan för att få våra nyheter levererat direkt till din inkorg eller följ oss på sociala medier.

Öresundsregionen ska tillbaka på spåret


tisdag, 10 maj 2016

ID-kontroller, tillväxt i Öresundsregionen och samarbetet mellan Danmark och Sverige. Igår samlades organisationer, verksamheter och politiker för att delta i det seminarium som EHRENBERG Kommunikation och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren bjudit in till för att sätta fokus på hur Öresundssamarbetet kan komma på rätt köl igen.

Tidigare kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Joakim Ollén fanns på plats tillsammans med Danmarks tidigare utrikesminister Uffe Ellemann-Jensen för att diskutera det rådande klimatet i regionen. Ellemann-Jensen uttryckte sitt bekymmer för utvecklingen av det dansk-svenska förhållandet och var kritisk till hanteringen av ID-kontrollerna mellan länderna.

”ID-kontrollerna är ett exempel på bristande kommunikation och personkemi svenska och danska toppolitiker emellan. Finns det överhuvudtaget något behov för ID-kontroller numera? Egentligen inte. Man ska vara försiktig så att kontrollerna inte hänger med för länge, om pendlingen mellan Sverige och Danmark stannar av kommer det bli ödeläggande för integrationen.” sa Uffe Ellemann-Jensen, Danmarks tidigare utrikesminister.

Under seminariet diskuterades även konkreta förslag till hur man kan försöka begränsa de negativa konsekvenserna av ID-kontrollerna.

”Här och nu finns ett behov för kompenserande förslag som exempelvis en halvering av biljettpriserna på Öresundstågen, för att signalera att det finns en fortsatt önskan om att folk ska resa över sundet. Samtidigt borde det vara möjligt att hitta en teknik som möjliggör för ID-kontrollerna att äga rum utan att det stör tågtransportörer eller pendlare.” sa Joakim Ollén, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Malmö och numera VD för Kunskapsporten AB.

Seminariet hölls på initiativ av EHRENBERG Kommunikation, som anordnade arrangemanget tillsammans med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

”Vi är en byrå som lever och verkar i Öresundsregionen. Vi tror starkt på att det är viktigt att verksamheter och organisationer på bägge sidor av sundet pratar med varandra och samarbetar, vilket också var anledningen till att vi genomförde dagens träff.” sa Allan Sonne Sørensen, VD och partner på EHRENBERG Kommunikation.

Bildtext: Uffe Ellemann-Jensen, Joakim Ollén och Allan Sonne Sørensen vid dagens seminarium hos EHRENBERG Kommunikation.

För mer information, kontakta Amina Korlat på ak@ehrenberg-kommunikation.com eller 0739 94 55 19.

EHRENBERG Kommunikation är en internationell kommunikationsbyrå som grundades 1993. Byrån har egna kontor i Danmark, Sverige, Norge och Tyskland. Byråns fokus är gränsöverskridande PR, kommunikation och public affairs inom turism, transport och lifestyle.

 

Interested in the news?

Load more opinions