Nyheter & Tankar


Här kan du läsa de senaste nyheterna från vår värld och våra tankar om den senaste utvecklingen. Vill du vara bland de första att ta del av vad som är nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på hemsidan för att få våra nyheter levererat direkt till din inkorg eller följ oss på sociala medier.

Köpenhamn – Praktikant/Project assistant


måndag, 19 september 2022

Vill du utveckla din kommunikationsförmåga och arbeta med kommunikation och PR inom spännande, internationella branscher? Då kan du vara vår nya Project assistant för våren 2023! På EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation söker vi just nu en svensktalande praktikant som vill hjälpa till med de dagliga uppgifterna inom våra avdelningar för turism, transport samt mat & vin.

Vi är en internationell PR-byrå med kontor i Danmark, Sverige och Tyskland och specialiserar oss på transport, turism samt mat & vin. På vårt skandinaviska kontor i Köpenhamn arbetar vi aktivt med en mix av traditionella och moderna kommunikationsstrategier och PR-aktiviteter för att matcha kundernas behov och få deras varumärken och budskap att slå igenom. 

Vi söker dig som är studerande, med stor drivkraft och initiativtagande som vill få en inblick och förståelse för PR och kommunikation i arbetslivet. Som Project assistant hos oss kommer du under din praktikperiod att hjälpa våra konsulter med flera olika kommunikationsuppgifter och bli en självklar, integrerad del av vårt team på Köpenhamnskontoret. Du kommer huvudsakligen arbeta med uppgifter inom vår turismavdelning, men att hjälpa kollegor inom områdena transport samt mat & vin kan också komma att bli aktuellt. 

Vem vi söker:

 • Du studerar kommunikation, media eller motsvarande på högskola eller universitet.
 • Du har ett analytiskt sinne och en vass penna.
 • Du är orädd för nya utmaningar och redo för ansvar över egna uppgifter.
 • Du behärskar både svenska och engelska på hög nivå. Du har en önskan om att dela med dig av ny kunskap och inspirera kollegor.
 • Du har intresse för turism, destinationsmarknadsföring och PR. 
 • Som riktmärke tar vi gärna emot praktikanter för ett halvår, men vid rätt matchning är vi självklart flexibla!

I gengäld erbjuder vi:

 • En praktikperiod med flexibelt start- och slutdatum, måndag-fredag och där 2 dagar/veckan arbetas hemifrån om så önskas.
 • Praktisk erfarenhet från en växande internationell kommunikationsbyrå.
 • Möjligheten att prova på många olika typer av kommunikationsuppgifter (t ex klassiskt pressarbete, SoMe, events och resultatuppföljning).
 • Möjlighet att besöka våra kontor i Hamburg och Stockholm.
 • Frihet under ansvar i en opretentiös miljö med fantastiska kollegor.

Är vi en match?

Skicka då en kort ansökan och ett CV till oss på career@ehrenbergsoerensen.com. Märk ansökan ”Project assistant SE”. Vi håller intervjuer löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Du kan läsa mer om oss på www.ehrenbergsoerensen.com, har du frågor om tjänsten, kontakta Petra Amri på pa@ehrenbergsoerensen.com.

Interested in the news?

Tankar

Who will replace Merkel and which path will Germany take? The German Super Election Year has just started!

Read on

We long to travel and we will again, but what has changed?

Read on

How to succeed on social media

Read on

How to work with influencer marketing

Read on

Fehmarn Bält-förbindelsen hotar den skånska självständigheten

Read on

Four more years? An analysis of the German elections

Read on

7 tips when reaching out to media

Read on

Folkemødet och Almedalen - faller äpplet långt från trädet?

Read on

Stupidity Knows No Boundaries

Read on

"Vad hände? Hur kunde Merkels CDU gå så kraftig fram?"

Read on

Load more opinions