Nyheter & tankar


Här kan du läsa de senaste nyheterna från vår värld och våra tankar om den senaste utvecklingen. Vill du vara bland de första att ta del av vad som är nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på hemsidan för att få våra nyheter levererat direkt till din inkorg eller följ oss på sociala medier.

Inbjudan till seminarium: Danmark efter valet


måndag, 13 juli 2015

Danmark efter valet - ett seminarium med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren 

När: Tisdagen 13 oktober 2015 12.00 - 14.00

Var: Sydsvenska Industri- och Handelskammaren

Den 18 juni gick danskarna till val. Efter en jämn kamp kom de borgerliga ut segrande och Venstres Lars Løkke Rasmussen har fått i uppgift att bilda regering, bland annat tillsammans med Dansk Folkeparti som står för en stram invandringspolitik. Samtidigt meddelade Helle Thorning-Schmidt att hon avgår som partiledare för Socialdemokraterne.

Hur kommer det danska politiska landskapet att se ut framöver? Vem har makten och vilka frågor står högst på dagordningen? Vad får Dansk Folkeparti för faktisk makt? Hur skall sydsvenska företag agera gentemot det danska politiska systemet och vad finns det för affärsmöjligheter i Folkemødet, danska motsvarigheten till Almedalen?

 

Henriette Kjær, före detta minister i Danmark och numera seniorkonsult på EHRENBERG Kommunikation, tar oss med på en tur runt i det nya danska politiska landskapet efter valet och berättar hur man bäst påverkar det politiska systemet. På plats finns även Pia Kinhult, före detta ordförande för Region Skåne och numera Strategic Project Advisor på ESS, för att berätta mer om hur ESS använt sig av Folkemødet för att nå ut till beslutsfattare och skapa affärsmöjligheter i Danmark.

Det bjuds på smørrebrød, dansk öl och must till lunch.

Moderator: Per Tryding 

Anmäl dig här. 

Interested in the news?

Load more opinions