Nyheter & tankar


Här kan du läsa de senaste nyheterna från vår värld och våra tankar om den senaste utvecklingen. Vill du vara bland de första att ta del av vad som är nytt? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev längst ner på hemsidan för att få våra nyheter levererat direkt till din inkorg eller följ oss på sociala medier.

Den tidigare toppchefen på Scandlines och Maersk, Søren Poulsgaard Jensen, tar plats i Advisory Board hos kommunikationsbyrån EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation


onsdag, 2 februari 2022

Den tidigare toppchefen på Scandlines och Maersk, Søren Poulsgaard Jensen, tar plats i Advisory Board hos kommunikationsbyrån EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation

Søren Poulsgaard Jensen tar plats i Advisory Board hos den internationella kommunikationsbyrån EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation. Poulsgaard Jensen är en av de mest erfarna toppcheferna inom den nordeuropeiska maritima sektorn. Han har de senaste 10 åren varit VD för det dansk-tyska färjerederiet Scandlines, tills han avslutade sin tjänst i september 2021. Som medlem i EHRENBERG SØRENSEN Kommunikations Advisory Board, kommer han att stötta byrån och dess ledning med sin expertis inom strategi, affärsutveckling och operativ prestanda

“Vår byrå har djupa rötter i de maritima näringarna, och Søren Poulsgaard Jensen tillför unika kunskaper kring strategi och operativ utveckling som kommer att spetsa vår profil ytterligare och addera ovärderliga insikter till nytta för både byrån och dess kunder. Søren är en erfaren ledare, som har levererat enastående resultat och varit en skicklig förändringsledare genom hela sin karriär, och vi är synnerligen hedrade över att han vill vara med på vår resa in i framtiden”, säger Allan Sonne Sørensen, VD för EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation.

Magnus Ehrenberg, företagets grundare och ordförande för dess Advisory Board, fortsätter: “Søren har tillhört det högsta ledarskiktet inom den maritima sektorn under sin tid på Scandlines och i A.P. Møller-Maersk Gruppen och har därmed under de senaste tjugo åren skaffat sig djupa insikter om våra huvudmarknader Tyskland, Danmark och Sverige genom egen erfarenhet. Vi är mycket glada för att han vill använda sitt framsynta tänkande och sin långa erfarenhet i vår byrås tjänst”.

Søren Poulsgaard Jensen var VD för Scandlines mellan 2011 och 2021. Tidigare har han varit operativ chef för Scandlines och han har även innehaft ett antal höga chefspositioner på global nivå inom A.P. Møller-Maersk Gruppen, jorden runt. Tillfrågad om sina skäl för att nu påbörja en resa med EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation, svarar han:

“Sedan jag lämnade Scandlines i höstas, har jag tagit mig tid till att ladda batterierna och utvärdera olika förslag om hur jag bäst ska använda mig av min expertis och energi. Jag har arbetat med EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation under min tid hos Scandlines och alltid uppskattat deras nischade, jordnära och lösningsorienterade syn på konsultverksamhet. Så när de frågade mig om jag ville vara med i deras Advisory Board tvekade jag inte, och jag ser fram emot att starta den här nya resan tillsammans med byrån,” säger Søren Poulsgaard Jensen.

I Advisory Board ansluter sig Søren Poulsgaard Jensen till Anne-Sophie Hottiaux, som är den globala kommunikationsbyrån Sopexas Europachef, samt Joakim Ollén, som bland annat är VD för fastighetskoncernen KunskapsPorten.

EHRENBERG SØRENSEN är en internationell kommunikationsbyrå med spetskompetens inom transport, turism samt mat & vin, med kontor i Köpenhamn, Malmö, Stockholm och Hamburg.  

Medlemmarna i Advisory Board hos EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation (från vänster till höger): Joakim Ollén, Magnus Ehrenberg, Anne-Sophie Hottiaux, Allan Sonne Sørensen och Søren Poulsgaard Jensen.

Interested in the news?

Tankar

Who will replace Merkel and which path will Germany take? The German Super Election Year has just started!

Read on

We long to travel and we will again, but what has changed?

Read on

How to succeed on social media

Read on

How to work with influencer marketing

Read on

Fehmarn Bält-förbindelsen hotar den skånska självständigheten

Read on

Four more years? An analysis of the German elections

Read on

7 tips when reaching out to media

Read on

Folkemødet och Almedalen - faller äpplet långt från trädet?

Read on

Stupidity Knows No Boundaries

Read on

"Vad hände? Hur kunde Merkels CDU gå så kraftig fram?"

Read on

Load more opinions