Wines of Portugal bryter ny mark i Sverige – upphandlar EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation som kommunikationsbyrå


måndag, 16 december 2019

Den gränsöverskridande byrån EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation – med kontor i Stockholm, Malmö, Köpenhamn och Hamburg – har tagit ett starkt grepp om den skandinaviska vinmarknaden genom nya samarbeten.

Vinmarknaden rör på sig både geografiskt och kvalitativt. De skandinaviska konsumenterna har börjat efterfråga ett bredare och bättre utbud. Vilket tillsammans med EHRENBERG SØRENSEN Kommunikations målinriktade satsning på vinbranschen och byråns breda utbud av strategiska kommunikationsinsatser lett till flera kunder inför 2020.

Tidigare i år inledde byrån ett samarbete med den internationella kommunikationsbyrån Sopexa. Tillsammans vann man upphandlingar i Danmark för Vinho Verde och DOC-regionen i Portugal och Italien.

I dagarna blev det klart att EHRENBERG SØRENSEN tillsammans med Sopexa kommer att stärka sitt samarbete även i Sverige och från januari 2020 utökar med Wines of Portugal – som byrån har samarbetat med sedan tidigare i år i Danmark.

Vin är det nyaste området för EHRENBERG SØRENSEN i Skandinavien, utöver byråns fortsatta huvudområden – transport och turism. En strategisk satsning som nu visar resultat.

”Vinsegmentet blir ett allt viktigare affärsområde för oss i Skandinavien. Vi har sedan flera år tillbaka samarbetat med Wines of Germany och lyft tyska vinodlares hantverk både i Danmark och i Sverige. Det är detta framgångsrika arbete och engagemang som nu börjat bära frukt i form av fler kunder inom vinsegmentet, både på den danska och den svenska marknaden”, säger Magnus Ehrenberg, grundare av EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation.

EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation grundades av svensken Magnus Ehrenberg för 25 år sedan och har idag egna kontor i Sverige, Danmark, och Tyskland samt partnerbyråer på flera europeiska marknader. Förutom kunder inom vinsegmentet arbetar byrån bland annat för Stena Line, TallinkSilja Line och Finnair samt Cruise Copenhagen, SalzburgerLand och Promote Iceland.

Interested in the news?