Vi söker kommunikationsstrateg till Stockholm


 

Vill du vara del av ett internationellt team bestående av kommunikationsrådgivare som har stora ambitioner? Vill du utveckla kreativa och nytänkande strategiska kommunikationslösningar för kunder inom transport och turism? Har du även ett stort omvärldsintresse och en passion för politik? Är du en vass skribent och skicklig projektledare? Då är EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation ett ställe för dig.


Vi letar efter en proaktiv kommunikationsstrateg till vårt svenska team i Stockholm, som kan arbeta tvärsektionellt och vägleda kunder inom PR och corporate communication tilsammans med vårt public affairs-team. Vi ser mycket gärna att du är van vid att ta dig an samhällskontakter och positioneringsarbete samt fullt förstår hur media, industri och politik samspelar. Vi förväntar oss också att du  är väl medveten om vikten av digitala lösningar för samhällspåverkan och strategisk kommunikation.

EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation är en kommunikationsbyrå med kontor i Sverige, Danmark och Tyskland, som är specialiserad inom våra kärnområden transport & mobility, tourism & hospitality, samt food & beverage. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med högt i tak och stora möjligheter för dig att utveckla nya och existerande färdigheter.

 

Rollen innefattar:

 • Proaktiv positionering av våra kunder och deras varumärken samt att driva deras agenda
 • Att utveckla planer för strategisk kommunikation, kampanjer och samhällskontakter tillsammans med våra kunder och vårt internationella team
 • Ansvar för svenska och internationella kunder samt projektledning av större interna projekt
 • Att inneha en viktig roll i vårt gränsöverskridande team som fokuserar på transport och turism och som består av omkring 15 kollegor på den svenska, tyska och danska marknaden

 

Vi letar efter dig som:

 • Har högskoleutbildning inom kommunikation, statsvetenskap, journalism eller annan relevant utbildning
 • Har minst fem års arbetslivserfarenhet inom strategisk kommunikation, PR och eventuellt public affairs, gärna från en byrå
 • Har en vass penna och är en skicklig stilist
 • Har utmärkt social förmåga och är en effektiv nätverkare
 • Har gedigen projektledningserfarenhet och som gärna arbetar hands-on
 • Kan säkra goda resultat genom strategisk rådgivning och skräddarsydda kommunikationslösningar
 • Har utmärkta språkkunskaper (flytande i svenska och engelska, ytterligare språk är en bonus)
 • Har erfarenhet inom transport inriktat på passagerartrafik och turism (mycket meriterande men inte ett krav)

 

Är du nästa medlem av vårt team? Skicka ett kortfattat personligt brev med CV till career@ehrenbergsoerensen.com. Märk din ansökan med Kommunikationsstrateg SE. Sista ansökningsdatum är 17 januari 2020, men intervjuer hålls löpande.

 

Om du har några frågor om tjänsten, tveka inte på att höra av dig till vår VD Allan Sonne Sørensen: as@ehrenbergsoerensen.com / +45 51 88 82 70.

 

Om du är nyfiken på byrå-livet och det gränsöverskridande transport och turism-teamet, hör gärna av dig till vår svenska rådgivare Marcus Lantz: ml@ehrenbergsoerensen.com / +46 76 420 92 85.